Новини

1 червня Нижньосірогозький ЗДО ясла-садок працює із здобувачами освіти, дотримуючись усіх норм законодавства щодо карантину

 

Взаємини з однолітками серед дошкільнят
У ранньому дитинстві для дітей вкрай важливо навчитися взаємодіяти з однолітками. Ці навички мають величезне значення для їх соціальної адаптації та подальшого розвитку в старшому віці. Батьки повинні заохочувати спілкування дитини з однолітками і втручатися тільки тоді, коли ситуація виходить з-під контролю.Освітня програма для дитячих садків спрямована на те, щоб розвинути у дітей цінні навички, які допоможуть їм краще спілкуватися з однолітками. Програма заснована на ігровій діяльності, у ході якої діти, наприклад, розуміють, як добре грати з однолітками і спілкуватися з ними. Під час ігор діти вчаться контролювати почуття агресії і вирішувати проблеми, які можуть виникати в різних соціальних ситуаціях.Зокрема, у дитячому садку дитина:здобуває соціальні навички (за допомогою історій, малюнків, розігрування різних ситуацій з використанням ляльок тощо) і вчиться практикувати їх (у ході рольових ігор). Дитина також навчається, як вести себе в різних соціальних ситуаціях (наприклад, ділитися іграшками, вибачатися тощо);вчиться тому, як ініціювати гру з однолітками, ставити питання і підтримувати однолітків;отримує цінний досвід позитивної взаємодії з однолітками.Вихователь забезпечує таку взаємодію і надає можливості для гри.Розвиток таких навичок допомагає дітям заводити друзів і легко вливатися в компанії однолітків. Це стає дуже важливим, коли дитина йде в школу.

Хвилинка спілкування дітей старшої групи з практичним психологом ЗДО Лук'яновою О.О. на тему " Знайомство зі школою ".

Відповідно до плану роботи опорного закладу з фізкультурно-оздоровчої роботи 05 грудня 2019 року на базі Нижньосірогозького ЗДО (ясла-садок) №1 відбувся семінар - практикум з елементами тренінгу « Граючись - навчаємось» .
Метою заходу було: «Підвищити рівень професійної компетентності вихователів щодо збереження та зміцнення здоров'я дошкільнят засобами фізичного виховання», ознайомити їх з рухливими іграми - вправами з інтелектуальним навантаженням;з'ясувати на прикладах доцільність використання ігор - вправ в ігровій діяльності та на заняттях з фізкультури, гуртковій роботі ;
Семінар-практикум з елементами тренінгу «Граючись - навчаємось» складався з теоретичної та практичної частини. Теоритичну частину провела директор ЗДО, Савченко К.В., яка ознайомила присутніх з особливостями фізичного та інтелектуального розвитку дошкільнят, розкрила важливість та необхідність використання рухливих ігор з інтелектуальним навантаженням та повідомила іншу інформацію.
Другу частину заходу, що проходила у формі тренінгу, провела практичний психолог Лук'янова О.О., яка проводила ігри з інтелектуальним навантаженням разом з вихователями .
З метою закріплення знань вихователів про зміст, призначення, методичну доцільність рухливих ігор з інтелектуальним навантаженням вихователі взяли участь в діловій грі «Засвітило сонечко».
У кінці семінару-практикуму була проведена рефлексія,під час якої вихователі поділились позитивними емоціями, отриманими під час участі у тренінгу.
На заході були присутні вихователі дошкільних навчальних закладів району та методист з дошкільної освіти Серган В.Г.
смт Нижні Сірогози 
Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати